مردم درفول نماد ایستادگی و مقاومت هستند
رییس شورای اسلامی شهرستان مشهد مقدس گفت: مردم شهر دزفول با تمام مصیبت ها و رنجش هایی که در طول هشت سال دفاع مقدس متحمل شدند، حتی برای یک بار هم شهر را تخلیه نکردند.
به گزارش خبرگزاری حیات مشهد مقدس، غلامرضا بصیری پور عصر چهارشنبه در همایش خط سرخ مقاومت که به مناسبت بزرگداشت آزادسازی خرمشهر و مقاومت دزفول در تالار شهر مشهد مقدس برگزار شد، اظهار کرد: من در روز دوم فتح خرمشهر در این شهر حضور داشتم و خاطرات زیادی از وضعیت شهر و مسجد جامع دارم.
وی با بیان اینکه شهر دزفول در سه مرحله مورد حمله موشک های عراقی قرار گرفت، افزود: مرحله نخست قبل از عملیات فتح المبین بود که توپخانه دشمن نزدیک کرخه و دشت عباس مسلط بود و به راحتی شهر را مورد اصابت قرار می داد.
فرماندار شهرهای دزفول و اندیمشک در زمان جنگ تحمیلی ادامه داد: یک میدانی در شهر دزفول به نام مثلث وجود دارد که در کنارش یک فروشگاه خرید بود، یک گلوله توپ با اصابت به این مکان بیش از 100 نفر را شهید و مجروح کرد.
وی با اشاره به مرحله دوم موشک باران شهر دزفول گفت: این مرحله بعد از عملیات فتح المبین اتفاق افتاد که شهر با 180 موشک مورد حمله دشمن قرار گرفت.
بصیری پور در توضیح وضعیت موشک باران شهر دزفول ابراز کرد: در سال 66 که برای بار سوم شهر مورد اصابت موشک های دشمن بعثی قرار گرفت، در یک منطقه بعد از اصابت موشک نخست فضای شهر بسیار به هم ریخته بود و مردم برای کمک به مجروحان در آن محل تجمع کرده بودند که برای بار دوم همان منطقه مورد اصابت موشک قرار گرفت و این حادثه فاجعه بارتر از قبل شد.
وی در توضیح شرایط شهر دزفول در زمان جنگ اضافه کرد: زمانیکه یک موشک 12 متری به یک کوچه سه متری اصابت می کرد منازل چند کوچه آنطرف تر هم ویران می شد و هنگامی که با بیل مکانیکی مشغول جمع آوری خاک ها می شدند دنبال اجساد نیز می گشتند.
رئیس شورای شهرستان مشهد ابراز کرد: در سال 66 ساعت 9 شب برای اولین بار موشک باران و بمباران با هم روبروی مسجد جامع اتفاق افتاد که من در آن زمان فرمانداری مسقر بودم وقتی به این محل رفتم تا موقعیت را بررسی و به استاندار خبر بدم، دیدم اوضاع شهر بسیار بهم ریخته است.
وی افزود: صبح روز بعد حادثه به همراه استاندار عازم شدیم تا از نزدیک وضعیت شهر را بررسی کنیم، یادم هست به استاندار گفتم امکان داره به خاطر وضعیت بمباران مردم با دلخوری و ناراحتی صحبت کنند شما سعی کنید واکنش نشان ندهید.
بصیری پور اضافه کرد: سوار پاترول شدیم و رفتیم در محله بقال که سه بار مورد اصابت موشک قرار گرفته بود، آنجا دیدیم چند نفر روی یک تله خاک مشغول صحبت کردن هستند، یکنفر آنها متوجه حضور من شد و با دست اشاره کرد فرماندار داخل ماشین است.
وی ادامه داد: به همراه استاندار از ماشین پیاده شدیم؛ یک مرد میانسال نزدیک شد شروع کرد به حرف زدن که « من در این محل مغازه دارم که تاکنون سه بار مورد اصابت موشک قرار گرفته است»
عضو شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: این پدرشهید همانطور که صدای خود را بالاتر می برد کمی نزدیک شد روبروی استاندار ایستاد و گفت« آقای فرماندار و استاندار من پدرشهید هستم بروید به امام بگویید تمام این مصیت ها و تمام فرزندان من فدای یک تارمویت» در آن لحظه من و شخص استاندار مبهوت صحبت های این پدر بزرگوار شدیم.
وی با بیان اینکه در طول هشت سال دفاع مقدس حتی یک بار شهردزفول تخلیه نشد، اظهار داشت: در یک شب تنها 22 نفر از یک خانواده شهید شدند اما مردم همچنان ایستادگی می کردند.
گفتنی است، در طول هشت سال دفاع مقدس در شهر دزفول 176 موشک، 331 راکت هواپیما زده شد که 19 هزار باب مغازه و خانه راخراب و ویران کرد.
شهر دزفول دو هزار و 600 شهید، چهار هزار جانباز، 500 آزاده ، 147 مفقود الاث در طول هشت سال دفاع مقدس تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کرده است.
انتهای پیام/